Doen

Wat te doen tussen twee meetings in Kortrijk

Er is heel wat te doen wanneer je even tijd hebt tussen twee meetings in Kortrijk. We geven je enkele suggesties.

Genieten op en langs het water

De terrasjes aan de verlaagde Leieboorden aan de Broeltorens zijn een fantastisch plekje om even neer te strijken voor een snelle hap of een drankje. Heb je wat meer tijd, dan kan je in de zomerperiode zelfs een boottochtje overwegen. Je vindt de aanlegsteiger van bootverhuur De Keper achter de Broeltorens.

Shoppen in Kortrijk centrum

In de verkeersvrije straten in het centrum van de stad vind je alle mogelijke winkels, van grote ketens tot gezellige boetieks. In de Lange Steenstraat vind je het overdekte winkelcentrum K in Kortrijk. Op de site van Toerisme Kortrijk vind je ook een handige selectie van bijzondere adresjes.

Even doorwerken

Hangar K is een co-creatiehub voor exponentiële groei, waar starters, ondernemers en gevestigde ondernemingen elkaar als partners ondersteunen om hun business level te overstijgen. Je kan er gemakkelijk zelf even doorwerken tussen twee meetings.
Ook op andere plekken in Kortrijk is dat mogelijk, dankzij de gratis wifi op centrale plaatsen in de stad.

Een film meepikken

In Kunstencentrum Buda vind je onder meer een bioscoop met een dagelijkse programmering van niet commerciële kwaliteitsfilms in drie zalen. Daarnaast zijn in de studio’s en theaterzalen jaarlijks 150 hedendaagse podiumkunstenaars aan het werk. De leuke terrasjes in de Kapucijnestraat zorgen ervoor dat je na de voorstelling in een sfeervol kader kan bijpraten.

Texture bezoeken

Het museum Texture vertelt over de linnen- en vlasnijverheid. Een verhaal met heel sterke wortels dat getuigt van straf vak- en ondernemerschap, van gedurfde innovatie en wendbaarheid en van zichzelf voortdurend heruitvinden. In drie kamers, ingericht in een authentiek vlasverzendhuis (1912), ontdek je de revolutionaire ontwikkeling die de vlasnijverheid in deze streek teweeg bracht. Nadien kan je terecht in de museumbistro Kaffee Damast.

Kortrijk te voet verkennen

Met de stadswandelroute 'Metamorfose van de stad' flaneer je niet alleen door het historische hart van de stad, maar is er ook aandacht voor de huidige metamorfose van Kortrijk. Er is een handige kaart beschikbaar, met een korte beschrijving van alle interessante plekken.